Aktiviteter på mässområdet

Invigning

På öppningsdagen inviger Norrbottens landshövding Lotta Finstorp Mittpunkt Skog. 

 

Timbersport uppvisningar

Vi kommer att köra 4 Stihl Timbersports uppvisningar med delar av svenska landslaget i Stihl Timbersports. Det blir 6 grenar; 3 med yxa och 3 med såg. Varje uppvisning är ca 45-50 minuter i full fart. 65 hk sågar, rakbladsvassa yxor och sågar. 

Publiken får vara med/ delaktiga under showen. Det är delar av svenska landslaget som kommer och kör man mot man, kvinna mot kvinna.

Uppvisning kl 11 & 13.30

 

Nordsvensken i skogsbruket 

Föreningen Nordsvenska Hästen har utbildningar och kurser i körning med häst, ridning och hästhantering. Vi vill även främja aveln av den Nordsvenska hästen. På mässan kommer vi att visa att hästen fortfarande är användbar i det småskaliga skogsbruket, speciellt där man vill ha en skonsam avverkning.

Uppvisning kl 12 & 15

 

Hitta-Vilse 

Kom och följ ”Hitta-Vilse”-stigens informationsskyltar, som visar hur man ska agera om man går vilse i naturen. De barn som gått ”Hitta Vilse”-stigen får som belöning ett Vilse-pussel och diplom. ”Hitta-Vilse”-stationen ligger i anslutning till utställningsområdet

 

Street Magic under Mittpunkt Skog i Överkalix

Magikern Patrick Mossberg utför magiska trick bland åskådarna på mässområdet. Med publikens hjälp skapas magi på hög nivå där det ingår vardagsföremål som kortlekar, ringar, mynt mobiltelefoner,

Varmt välkommen till två magiska dagar! 

 

Kallax Flyg som ingår i Stenvallskoncernen kommer att vara på plats under Mittpunkt Skog. Helikopterturer kommer att erbjudas, om vädret tillåter, till en kostnad på 500 kr/vuxen och 400 kr/barn. Ni är varmt välkomna till fotbollsplanen bredvid mässområdet för en tur.